11 Aralık 2008 Perşembe
AĞIZ KOKUSU-PROF.DR.AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR.
Ağız kokusu rahatsız edici kokuya sahip nefestir. Aynı zamanda ‘halitosis’ olarakda bilinir. Sebebine göre zaman zaman da olabilir, kalıcı da olabilir. Ağızda, özellikle dilin arka tarafında milyonlarca bakteri yaşar. Çoğu insanda ağız kokusunun sebebi bunlardır. Ağzın sıcak ve nemli ortamı bu bakterilerin büyümesi için ideal koşulları oluşturur. Ağız kokusu çoğu zaman ağızdaki bir şeyden kaynaklanır.
Çeşitli hastalıkların belirtisi olan ağız kokusu, bu rahatsızlıkların tedavisinden sonra ortadan kaybolur. Diş çürüklüğü, hazımsızlık, şeker hastalığı, boğaz iltahapları, akciğer veremi, devamlı kabız veya ishal durumlarında nefes kokması görülebilir.
PRATİK BİTKİSEL FORMÜLLER
* Ardıç tohumunun çiğnenmesi veya yutulması durumunda nefes kokuları ortadan kalkar.
* Ağıza alınan 1-2 adet karanfil uzun müddet tutulup, emilir.
* Sirkeyle karıştırılan bal ağızda çiğnenir.
* Pırasa yaprağı ile defne yaprağı iyice ezilip, bu karışımla dişler ovulup temizlenir.
* Birkaç çay kaşığı dereotu yaprağını yada dövülmüş tohumlarını, yarım litre suya karıştırıp kaynatın.
* Yaklaşık 50-60 gram taze kişnişi yarım litre suya ekleyip, 3-5 dakika kadar kaynatın.
Süzdükten sonra ister için, ister ağız yıkama sıvısı olarak kullanın.
* Birkaç çay kaşığı anason tohumunu, yarım litre suda birkaç dakika boyunca kaynatın. Ilındıktan sonra süzün ve isterseniz çay olarak için yada ağız yıkama sıvısı olarak kullanın.
ÖNERİLEN BİTKİLER
KARANFİL
ADAÇAYI
NANE
DEREOTU
MAYDANOZ
ANASON
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder