11 Şubat 2009 Çarşamba

TURP ( RAPHANUS SATİVUS )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




İster çiğ, isterse salatası yapılır. Sıcaklığı üçüncü, kuruluğu ikinci derecededir. Kökü ve tohumu için yetiştirilir. Sağlıklı bir sebze olmakla kalmayıp, tedavi edici özelliklere sahiptir.

ÖZELLİKLERİ:

Turpun içeriğinde A, B, C vitaminleri, çeşitli esanslar, iyot ve kükürt bulunur.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Karaciğer için çok faydalıdır. Siroz için, turp suyu, şeker veya bal şerbeti ile tatlandırılarak, günde 2 çay bardağı içilir. Bu karışımın içilmesine bir müddet devam edilir. Böbrekleri dezenfekte eder, kum ve taşı döker. İştah açıcı özelliği vardır.

Kanserlere karşı çok etkili olup, mikropları öldürerek, üremesini engeller.

Bağırsakları dezenfekte eder, çeşitli allerji ve egzamaları geçirir. Kür halinde kullanılmalıdır.

YAN ETKİLERİ:

Ülserli hastalar, turp yemede dikkatli olmalıdır. Hazmı oldukça zordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder