5 Şubat 2009 Perşembe

PİRİNÇ ( ORYZA SATİVA )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




PİRİNÇ ( ORYZA SATİVA )

Ilık iklimlerde yetişir. Büyük bir enerji kaynağıdır.

ÖZELLİKLERİ:

Pirinçte, kalsiyum, fosfor, demir gibi bol miktarda çeşitli mineraller ve B1, B2 gibi bol vitaminler bulunur. Kabuklu siyah ve kepekli olanı tercih edilmelidir.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Buğdaydan sonra en besleyici gıdadır. Bünyeyi kuvvetlendirir.

Tansiyonu yüksek olanlar için iyi bir gıda ve ilaç vazifesi görür. İshali keser.

Diyaliz hastaları için ideal bir gıdadır.

Çocuklarda ve yaşlılarda görülen ishallerde, pişirilmiş yağsız pirinç lapası veya çorbası çok fayda verir.

YAN ETKİLERİ:

Tüm bu özelliklerine rağmen, fazla mukus özelliğine sahiptir. Birinci derece sıcak bir gıdadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder