9 Şubat 2009 Pazartesi

ŞALGAM ( BRASSİCA RAPA )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




ŞALGAM ( BRASSİCA RAPA )

ÖZELLİKLERİ:

Çeşitli vitamin ve maddeleri ihtiva eden şalgamın, yaprağı ve kök yumrusu yenir. Yumrusunda ve yapraklarında, B vitamini, şeker, kalsiyum, demir, iyot ve bakır bulunur. Çocuklar için iyi bir gıdadır.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

B vitaminleriyle akciğerleri, bronşları temizler ve kuvvetlendirir. Şalgam bol idrar söktürerek, böbreklerdeki ürat tipi taşı ve kumu döker.

Vücuttaki fazla suyu atarak kilo verdirir. Bağırsakları çalıştırır ve dezenfekte eder, kabızlığı giderir.

Şeker hastalarının aşırı su isteğini keser ve çeşitli hastalıklara karşı dayanıklılıklarını arttırır.

YAN ETKİLERİ:

Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder