9 Şubat 2009 Pazartesi

SOYA ( SOJA HİSPİDA )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR



SOYA ( SOJA HİSPİDA )

ÖZELLİKLERİ:

' Sarı altın ' olarak da adlandırılan soya, besleme gücü yüksek olan bir gıdadır. Etin iki misli proteini, B, E ve K vitaminleriyle mineralleri ihtiva eder. Soyanın hazmı kolaydır, kuvvetli enerji verir.

İnsan vücudunun her gün sarf etmeye mecbur kaldığı madeni tuzlar bakımından çok zengindir.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Beyinin çalışmasını artırır, kolestrolü düşürür, dalgınlığı ve erken bunamayı önler.

YAN ETKİLERİ:

Çok fazla tüketilmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder