24 Şubat 2009 Salı

ELMA ( APPLE TREE )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




ELMA ( APPLE TREE )

ÖZELLİKLERİ:

Bedenen en uygun meyve elmadır. En iyi sirke elma sirkesidir. Büyüklere ekşi, çocuklara tatlı elma önerilir.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Elma çok sayıda hastalığa şifadır. A ve C vitaminleri oldukça fazladır. Kabuğuyla birlikte çiğ yenirse, vücuda daha çok fayda sağlar. Bir elmanın taşıdığı C vitamini, bir insanın günlük C vitamini ihtiyacını karşıar. Sinir ve adaleleri kuvvetlendiren elma, bedeni ve zihni yorgunluklardan arındırır.

Elma ve sirkesi kanı temizler. Toksinlerin atılmasında bedene yardımcı olur. Sindirim sistemini uyarır. Romatizmalara karaciğer ve böbrek hastalarına, damar sertliği çekenlere, aşırı şişmanlara, hemoroite, egzamalara ve cilt hastalarına iyi gelir.

KULLANMA ŞEKLİ:

Vücut direncini kuvvetlendirerek, hastalıkların çabuk geçmesini sağlar. Ağızdaki mikropları ve bağırsaklardaki zararlı bakterileri öldürür. Kanser oluşumunu önleyici etkisi vardır. Günde 150-200 gram yenilebilir. Kabuğuyla birlikte günde yenilen 2-3 elma, hamilelerin bulantı ve kusmalarını azaltır.

Göğsü yumuşatmak ve balgam söktürmek için elma kabukları, tarçın, karanfil ve zencefil birlikte kaynatılıp içilir. Soğuk ve kuru özelliktedir. Kalbe kuvvet verip, ruhun mizacını değiştirir.

ELMA YAĞI:

Cildi temizlemede kullanılır. Cildin kırışıklıklarını gerer ve cildi güzelleştirir. Gıda tüketiminde de kullanılabilir.

YAN ETKİLERİ:

Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur. Hormonlu iri elmalar yenilmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder