Sulak ve nemli yerleri seven çilek, toprak üzerinde, sürünücü gövdeli bir bitkidir.
ÖZELLİKLERİ:
Çilekte A, B, C vitaminleriyle, demir, protein, şeker, fosfor, kalsiyum, sodyum, meyve asidi ve ayrıca diğer meyvelerde bulunmayan salisilik asit vardır.
ÖNERİLEN HASTALIKLAR:
Salisilik asit, romatizma maddesinin esas maddesidir. Bu nedenle çilek, romatizma, mafsal iltihabı, eklemlerde ürat birikmesi, damar sertliği, böbrekte kum ve taş teşekkülü gibi rahatsızlıkların geçmesini sağlar. Vücuttaki fazla suyu atarak, yüksek tansiyonu düşürür.
KULLANMA ŞEKLİ:
Yenilince insana ferahlık verir. Karaciğerin çalışmasını sağlar, safra ifrazatını artırır. Mide ve bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlayan çilek, iştah açar, bütün salgı bezlerini ahenkli şekilde çalıştırarak vücuda kuvvet kazandırır. Böbreklerdeki kum ve taşları döker.
Sabahları aç karnına çilek yenmesi çok faydalıdır. Hafif şekerli çilek suyu hastaların ateşini düşürür ve kısa zamanda kendilerini toparlamalarını sağlar.
Sigara içilen bir odada bulunurken gün boyu 5- 6 çileğin ezilerek yenilmesi nikotin zehrinin etkilerini azaltır.
YAN ETKİLERİ:
Bilinen yan etkisi yoktur. Ancak hormonlu çilekler yenmemelidir.
Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu site sahibine ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız.Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız.Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder