16 Mart 2009 Pazartesi

PORTAKAL ( CİTRUS AURANTİUM )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




PORTAKAL ( CİTRUS AURANTİUM )

Kışın yaprağını dökmeyen bir meyve ağacıdır. Akdeniz iklimine sahip bölgelerde bol miktarda yetişir.

ÖZELLİKLERİ:

Bol miktarda barındırdığı C vitamini ile, kış aylarında soğuk algınlığı gibi ateşli hastalıklara karşı vücudun korunma gücünü ve direncini arttırır.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Ateş düşürücü özelliğe sahiptir. Portakalı hasta olmadan önce düzenli bir şekilde yemelidir. Hasta olduktan sonra yenilen portakal, iyileştirici özelliğini kaybeder. Hastalandıktan sonra yenilen portakal, hastalığın seyrini etkilemez. Portakalda A, B, C vitamini ve fosfor bulunur.

Sinir zafiyetini giderir. Portakal ağızdaki mikropları da öldürür. Cildin taze ve pürüssüz olmasını sağlar. Hasta ve çocukların kansızlığını giderir. Kan içindeki zararlı maddelerin temizlenmesini sağlar.

Kanseri önleyici iyi bir meyvedir. Yemeklerden sonra yenilecek bir portakal mide ifrazatını arttırı, hazmı kolaylaştırır ve iştah açar. Kandaki şeker seviyesinin düşmesine yardım eder.

Portakal, şeker hastaları için hem bir gıda hem de ilaç vazifesi görür. Günde 2-3 adet yenilebilir.

Yüksek tansiyonda haftada 1 gün boyu sadece portakal yenirse şifa verir.

KULLANMA ŞEKLİ:

Portakal mevsiminde tüketilmelidir. 1 su bardağı portakal suyu arınma-detoks amacıyla içine bir yemek kaşığı zeytinyağı katılarak gökteki ayın 12-13-14. günleri sabah akşam birer bardak içilerek kullanılabilir. Bu müddette hayvansal veya konsantre gıdalar yenmemelidir.

PORTAKAL YAĞI:

Yarım fincan suya, 3 damla damlatılan portakal yağı, günde 3 defa kullanılarak, mide rahatsızlıklarına şifa verir. Hazmı kolaylaştırır, romatizma da faydalıdır. Kan dolaşımını düzenleyen portakal yağı, sinir yatıştırıcıdır. Yara ve yanıkların tedavisinde kullanılır. Cildin kırışıklığını gidermek için akşamları cilde sürülüp yatılır.

YAN ETKİLERİ:

Mide rahatsızlıkları olanlar portakal yememeli, ya da az tatlı olanları tercih etmelidirler. Portakal aç karna içilmez, kahvaltı aralarında tüketilmesi önerilir.

ENGLİSH
Orange (Citrus AURANTİUM)

A fruit tree does not shed leaves in winter decidir. Mediterranean climate with plenty of areas to grow.

FEATURES:

With plenty of vitamin C in the host, such as colds in the winter months the body's protection against febrile illness increases the power and resistance.

PROPOSED DISEASES:

Has antipyretic properties. Oranges on a regular basis before the patient should eat. Renewed after the patient, you will lose healing properties. Renewed after sick orange, does not affect the course of disease. Orange for the A, B, contains vitamin C and phosphorus.

Nervous weakness resolves. Orange also kills germs in the mouth. Makes the skin fresh and pürüssüz. Corrects anemia in patients and children. The removal of harmful substances in the blood provides.

Cancer prevention is a good fruit. An orange to be eaten after meals arttırı stomach ifrazat, facilitates digestion and give you an appetite. The fall in blood sugar levels helps.

Orange, for diabetes and are a food and drug task. 2-3 units per day can be eaten.

High blood pressure at 1 day per week to heal, you eat only oranges.

USING METHOD:

Orange must be consumed in season. 1 glass of orange juice purification in-detoks tablespoon olive oil a month by participating in the heavens 12-13-14. days, morning and evening can be used inside a glass. In this period, or concentrated animal foods not eaten.

ORANGE OİL:

Half cup water, 3 drops of the orange oil drops, 3 times a day with the use of the stomach ailment will heal. Facilitates digestion, is useful in rheumatism. Regulating the circulation of blood orange oil, is a nervous sedative. Is used in the treatment of wound and burns. For the skin to remove wrinkles on the skin of the evening was to sleep.

SIDE EFFECTS:

Stomach illnesses should not eat the orange ones, or should prefer less sweet ones. Oranges are not hungry to drink, eat breakfast, which is recommended.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder