14 Mart 2009 Cumartesi

MUZ-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




MUZ

Ülkemizde anamur ve civarında, dünyada ise tropikal bölgelerde yetişir. Geniş ve çok uzun yaprakları olan muz ağacının, meyveleri büyük ve salkımlar halindedir.

ÖZELLİKLERİ:

Muzun içeriğinde, bol miktarda folik asit, B6 vitamini, nişasta, potasyum ve şeker bulunur. Sütle birlikte yenilen muz, vücuda bol demir, kalsiyum ve vitamin verir.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Çocukların vücutlarının gelişmesini, hastaların ise kendilerini toplamasını sağlar. Muz sinir ve beyin yorgunluğunu giderir. Kalp için şifalıdır.

Bedenen ve zihnen çalışanlara, las sistemine, mafsal ve böbrek iltihabı olanlara, bağırsak hastalarına muz çok faydalıdır.

YAN ETKİLERİ:

Sadece muzla karın doyurulursa, hazım zorluğu yaşanır. İshale iyi gelir, şeker hastalarına tavsiye edilmez.

ENGLİSH

BANANA

Anamur and around our country in the world is grown in tropical regions. Broad and long with a banana tree leaf, and a large bunch of fruit has been.

FEATURES:

The content of bananas, abundant amounts of folic acid, vitamin B6, starch, potassium and sugar will be found. New banana with milk, plenty of body iron, calcium and vitamins available.

PROPOSED DISEASES:

Development of children's body, provides a collection of patients and themselves. Nerve and brain fatigue resolves banana. Healthy for your heart is.

Physically and mentally employees, las system, joint and kidney inflammation who, banana bowel patients is very useful.

SIDE EFFECTS:

A banana is just feeding the stomach, digestion is experiencing difficulty. Diarrhea good income, with diabetes is not recommended.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder