13 Mart 2009 Cuma

MUŞMULA ( MESPİLUS GERMANİCA )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




MUŞMULA ( MESPİLUS GERMANİCA )

Beyaz ve pembe renklerde çiçekler açan bir ağaç ve bu ağacın buruk tatlı meyveleridir. Kışın yapraklarını döken, bodur bir meyve ağacıdır. Toplanan meyveler, bir süre bekletildikten sonra yenilir.

ÖZELLİKLERİ:

Muşmula meyvesi C vitamini, B vitamini ile karoten ve çeşitli mineraller içerir.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

İnce ve kalın bağırsağı kuvvetlendirip, düzenli çalışmasını sağlar. İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteride çok faydalıdır. Kabızlık yapmadan ishali durdurur. Kan dolaşımını düzenler. Tansiyonu yüksek olanların muşmulayı az yemeleri önerilir. Böbrek ve mesanedeki kum ve taşları dökmeye yardımcı olur. Sinirleri güçlendirir. Mideyi kuvvetlendirir. Mide hastalıkları, lumbago ve nikriste faydalıdır.

KULLANMA ŞEKLİ:

Kan dolaşımını düzenler. Düşük yapmayı engeller. Muşmula ilk toplandığında buruk bir tada sahiptir. Bir süre bekletildikten sonra yumuşar ve lezzetlenir. Bu şekilde meyve olarak yenebileceği gibi çekirdekleri ve yapraklarıda ilaç olarak kullanılabilir.

Muşmula çekirdeği idrar arttırır. Muşmula yaprakları kaynatılıp içilirse şeker hastalığına iyi gelir.

YAN ETKİLERİ:

Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur.

ENGLİSH
Medlar (Mespilus GERMANİCA)

White and pink flowers open in a tree and fruit tree are sour sweet. In winter the leaves fall, the dwarf decidir a fruit tree. Collected fruits, are eaten only after waiting a while.

FEATURES:

Medlar fruit vitamin C, B vitamins and carotene, and contains various minerals.

PROPOSED DISEASES:

To strengthen thin and thick intestine, provides regular work. Thin bowel inflammation, diarrhea and dysentery are very useful. Stop diarrhea without constipation. Regulates the blood circulation. High blood pressure are encouraged to eat less of the medlar. Kidney and bladder stones in the sand and helps to cast. Strengthen the nerves. Strengthens the stomach. Stomach diseases, lumbago, and is useful in podagra.

USING METHOD:

Regulates the blood circulation. To lower barriers. It has a sour taste when first collected medlar. After waiting a while to soften and lezzetlen. In this way, such as fruit can be eaten as beans and can be used as drug yapraklarıda.

Medlar kernel improves urine. Medlar leaves to diabetes is a good source of income be inside.

SIDE EFFECTS:

There is no known serious side effects.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder