8 Mart 2009 Pazar

KARPUZ ( CİTRULLUS VULGARİS )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR







KARPUZ ( CİTRULLUS VULGARİS )

ÖZELLİKLERİ:

Sürüngen gövdeli olan karpuz, bir yıllık, otsu, soğuk, yaş ve temizleyici özelliğe sahip bir bitkidir. Kumlu, killi, derin ve serin toprakları sever. Toprak üzerine yayılarak, kolları 2-3 metre uzar.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Karpuz yemekten önce yenirse, vücuda daha çok faydası olur. Yemek üzerine yenilince, hazımda zorluk yapar ve şifası yok olur.

Vücudu zehirlerinden temizleyen ve sıcak günlerinde vücuda serinlik veren en iyi meyvelerden biridir. Karpuzda B1, B2, C vitaminleri ve demir bulunur.

Böbrekleri çalıştırarak, üre, ürat tuzları gibi zararlı artıkların kandan atılmasını sağlar. Mesane ve böbreklerdeki kum ve taşı döker. Çocuklarda kemiklerin gelişmesini sağlar.

KULLANMA ŞEKLİ:

Çiğ olarak tüketilir.

YAN ETKİLERİ:

Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur. Karpuz hibrit tohumdan yenilmemelidir.

ENGLİSH
MELON (CİTRULLUS vulgaris)

FEATURES:

Creeper body is watermelon a year, herbaceous, cold, age, and is cleaner features a plant. Sandy, clayey, deep and cool, like soil. Soil was spread on the arm is 2-3 feet of space.

PROPOSED DISEASES:

Eat watermelon before eating, the body becomes more useful. Meals are eaten on, makes digestion difficulties and would not heal.

Cleaning the body of poisons and hot days to cool to body is one of the best fruit. Watermelon in B1, B2, vitamin C and iron are available.

Kidney and running, producing, ürat such as salt from the blood of harmful now allows redundant. Bladder and kidney stone in the sand and will fall. Allows the development of the bones in children.

USING METHOD:

Is consumed in the raw.

SIDE EFFECTS:

There is no known serious side effects. Watermelon hybrid seeds should be eaten from.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder