9 Mart 2009 Pazartesi

KESTANE ( CASTANEA SATİVA )-PROF.DR. AHMET MARANKİ'NİN ŞİFALI BİTKİLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR




KESTANE ( CASTANEA SATİVA )

Kışın yapraklarını döken kestane ağacı, 30 metreye kadar uzayabilen bir ağaçtır. Rutubetli dağlarda tabii olarak yetişir.

ÖZELLİKLERİ:

Karbonhidrat bakımından zengin olduğu için besleyicidir.

ÖNERİLEN HASTALIKLAR:

Kasları kuvvetlendirip, kan dolaşımına yardımcı olur. Bol B vitaminleriyle sinirleri kuvvetlendirir. Karaciğerin dostu olduğu gibi mideyide kuvvetlendirir.

Günde yenilen 100 gram kestane bağırsak iltihabına iyi gelir. Bedeni ve zihni çalışma yapan herkez için enerji kaynağıdır. Kestane çiğ olarak az yenmemelidir.

KULLANMA ŞEKLİ:

Haşlanmış kestane tüketmek, kara kan damarlarının güçlenmesini sağlar, basur olmayı önler.

YAN ETKİLERİ:

Şeker ve tansiyon hastalarının, damar sertliği olanların kestaneyi az tüketmeleri gerekir.

ENGLİSH
Chestnut (Castanea sativa)

The chestnut trees shed leaves in winter, is a tree that can take up to 30 meters. Grows in the mountains as a damp course.

FEATURES:

That is rich in carbohydrate nutrition.

PROPOSED DISEASES:

To strengthen muscles, help blood circulation. With plenty of vitamin B will strengthen the nerves. As the friendly mideyide strengthens the liver.

100 grams of chestnut enteric good day renewal income. Body and mind energy source for everyone who is working. Not eaten raw as a few chestnuts.

USING METHOD:

Boiled chestnuts to consume, the land will allow strengthening of blood vessels, to prevent hemorrhoids.

SIDE EFFECTS:

Sugar and blood pressure patients, the hardening of the arteries that chestnuts need to consume less.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder