17 Eylül 2009 Perşembe

PIRASA ÇORBASI-AHMET & ELMAS MARANKİ'NİN ŞİFALI YEMEKLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR



PIRASA ÇORBASI

MALZEMELER:

3 Yemek kaşığı zeytinyağı ( fosfor, azotlu maddeler ve F vitamini )

1 Baş orta boy soğan ( A, B ve bol miktarda C vitamini, iyot, kükürt )

3 adet pırasa ( A,E,B1 B2 ve C vitamini, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir )

3 yemek kaşığı ince bulgur ( B1 ve B2 vitamini, yüksek protein, kalsiyum, demir, niasin )

Kıvamı kadar tuz

Kıvamı kadar beyaz biber ( bol miktarda C vitamini içerir. )

1 çay kaşığı zerdeçal ( Bol miktarda kurkumin içerir. )

Az miktarda su

YAPILIŞI:

1. Üç yemek kaşığı zeytinyağıile incecik doğranmış soğan ve sarımsak kavrulmadan sotelenir.

2. Yarım ay şeklinde doğranmış pırasalar, soğan ve sarımsağın içine ilave edilir.

3. Az miktarda su eklendikten sonra kaynamaya başladığında içine bulgur ve baharatları konulur.

4. 3-4 taşım kaynadıktan sonra yemeğin altı kapatılıp, sıcak servis yapılır.

ŞİFASI:

Pırasa insan sağlığı için çok faydalı bir sebzedir. İştahsızlığı gideren pırasa, kan yapıcı ve idrar söktürücü özelliği ile bilinir. Taş düşürmeye yardımcı olur. Bağırsakları yumuşatarak, kilo aldırmadan besler.

MEVSİMİ:

Pırasa kış mevsimine ait bir sebze olduğu için çorbasının da sadece kış aylarında yenmesi tavsiye edilir.

ENGLİSH
LEEK SOUP

MATERIALS:

Food 3 tablespoons olive oil (phosphorus, nitrogenous substances and vitamin F)

Per 1 medium onion (A, B, and plenty of vitamin C, iodine, sulfur)

3 leeks (A, E, B1 B2 and vitamin C, sodium, potassium, calcium, phosphorus, magnesium and iron)

3 tablespoons fine bulgur (B1 and B2 vitamins, high protein, calcium, iron, niacin)

Salt until consistency

Consistency as white pepper (contains plenty of vitamin C.)

1 teaspoon turmeric (Curcumin contains plenty of.)

Small amount of water

Preparation:


1. Three tablespoons of chopped onion and garlic roasted from very thin zeytinyağıile are sautéed.

2. Half months in the form of chopped leek, onion and garlic is added into.

3. After adding a small amount of water begins to boil bulgur and spices to be put into.

4. After transport of the food source was turned off six 3-4, is served hot.

BENEFİTS:

Very useful for human health is a vegetable leek. The leek resolve appetite, blood is known for constructive and diuretic properties. Taylor helps to decrease. Bowels soften, nourish weight without minding.

SEASON:

Leek is a vegetable belonging to the winter season for the soup also is recommended to be eaten only in winter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder