17 Eylül 2009 Perşembe

BEYAZ LAHANA ÇORBASI-AHMET & ELMAS MARANKİ'NİN ŞİFALI YEMEKLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR



BEYAZ LAHANA ÇORBASI

MALZEMELER:

250 gram beyaz lahana ( Bol miktarda potasyum, sodyum, selenyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, B, C, E ve U vitaminleri )

1 Baş orta boy soğan ( A, B ve bol miktarda C vitamini, fosfor, iyot, kükürt )

6 diş sarımsak ( A, B ve bol miktarda C vitamini, iyot, kükürt )

3 yemek kaşığı domates püresi ya da rendesi ( Likonpen, kalsiyum, fosfor, potasyum, A, B, C ve K vitaminleri )

1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

3 yemek kaşığı ince bulgur ( B1 ve B2 vitamini, yüksek protein, kalsiyum, demir, niasin )

3 yemek kaşığı zeytinyağı ( fosfor, azotlu maddeler ve F vitamini )

1 adet havuç ( A, B, B1, B2, B3, C, D ve E vitaminleri, protein, kalsiyum, sodyum, magnezyum, folik asit )

Kıvamı kadar tuz

Biraz kırmızı pul biber ( C vitamini, kapsaisinoit ve uçucu yağ içerir.)

1/2 çay kaşığı toz zencefil ( Bol miktarda uçucu yağ, nişasta, kalsiyum, B ve C vitamini )

YAPILIŞI:

İnce ince kıyılan soğan ve sarımsak zeytinyağında sotelendikten sonra, rendelenen havuç ve yine incecik kıyılmış lahana ilave edilir.

Üzerine domates püresi ya da rendelenmiş domatesler eklenip, suya aktarılır.

Kaynamaya başlayan karışımın içine tuzu, bulguru ve baharatı atılıp, 3-4 taşım daha kaynatılıp servis yapılır.

ŞİFASI:

Kanı temizleyen lahana, bedende biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. İçindeki ' glocosinolate' adı verile etkin maddesini diğer sebzelerden daha çok barındırması sebebiyle kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olur. Besin değeri çok yüksek olan bir sebzedir. Zayıflamaya yardımcı olur.

MEVSİMİ:

Lahana kış mevsimine ait bir sebze olduğu için çorbasının da sadece kış aylarında yenilmesi tavsiye edilir.

ENGLİSH

WHITE CABBAGE SOUP

MATERIALS:

250 gram white cabbage (Bol amount of potassium, sodium, selenium, calcium, phosphorus, magnesium, iron, B, C, E and U vitamins)

Per 1 medium onion (A, B, and plenty of vitamin C, phosphorus, iodine, sulfur)

6 cloves garlic (A, B, and plenty of vitamin C, iodine, sulfur)

3 tablespoons tomato puree or grated (Likonpen, calcium, phosphorus, potassium, A, B, C and K vitamins)

1 tablespoon finely chopped parsley

3 tablespoons fine bulgur (B1 and B2 vitamins, high protein, calcium, iron, niacin)

3 tablespoons olive oil (phosphorus, nitrogenous substances and vitamin F)

1 carrot (A, B, B1, B2, B3, C, D and E vitamins, protein, calcium, sodium, magnesium, folic acid)

Salt until consistency

A little red pepper flakes (vitamin C, and volatile oil contains kapsaisinoit.)

1 / 2 teaspoon powdered ginger (Bol amount of volatile oil, starch, calcium, vitamin B and C)

PREPARATİON:

Saute onion and garlic in olive oil flaked after the coast, the grated carrots and chopped cabbage is added still very thin.

Grated tomatoes or tomato puree on can be added to the water will be transferred.

Salt into the mixture begins to boil, bulgur and spices, and discarded, 3-4 transport is better served boiled.

BENEFİTS:

Blood-cleaning cabbage, helps the body in disposing of accumulated toxins. In 'glocosinolate' called the active ingredient other vegetables due to host more than helps regulate blood circulation. Nutritional value is very high as a vegetable. Helps to weaken.

SEASON:

Cabbage is a vegetable belonging to the winter season for the soup also is recommended to eat only during the winter months.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder